Operation X omsorg med piller og klarsyn

FOTO: Peter Mühlhausen/TV2

FOTO: Peter Mühlhausen/TV2

Torsdag den 18. april klokken 20.00 sender vi Operation X udsendelsen: “Omsorg med klarsyn og piller”. Programmet sætter fokus på alternative behandlingsmetoder og medicinering på et af landets private opholdssteder. Udsendelsen var oprindeligt planlagt til at sende i februar måned, men blev udskudt da en af de medvirkende døde efter længere tids sygdom. Nu sender programmet fordi vi mener, at fokus på medicineringen af psykisk syge børn og unge, og behandlingsmetoderne på private opholdssteder, er relevant.

Opholdsstedet Startskuddet som udsendelsen sætter fokus på, har allerede gennem længere tid udtalt sig om Operation X i andre medier, hvor de kraftigt kritiserer at Operation X kigger dem efter i kortene. Det er de selvfølgelig velkomne til, for vi har ytringsfrihed. Men den ytringsfrihed gælder også for andre. De anbragte unge, som på egen krop har mærket konsekvenserne af den medicinering, de har været udsat for, har ret til at fortælle om deres eget liv. Også selvom de retter en kritik mod et firma, der ikke synes det er rart at blive kritiseret. Vores opgave som journalister er at vurdere, om det de siger er samfundsmæssigt relevant, og efterprøve de påstande de kommer med. Startskuddet har fået mulighed for at kommentere den kritik, der bliver rejst i programmet.

Der er ikke nogen tvivl om, at der er anbragte unge, som har en god oplevelse på Startskuddet, ligesom det er tilfældet med nuværende og tidligere ansatte. Det fortæller vi også i vores program. Men vi lader også de unge som ikke har haft en god oplevelse komme til orde. For hvis det tilsyn, som ellers skulle være garanten for, at anbragte unge ikke bliver udsat for overmedicinering, har fejlet, hvor skulle de unge så ellers komme til orde?

Se med torsdag kl. 20.00