Foredrag

Nyt foredrag:

Gennem de seneste år, har Morten Spiegelhauer udfordret sig selv, ikke kun med at lave de afslørende Operation X udsendelser, men også i andre henseender. Han har som et eksperiment presset sig selv langt ud over sine egne grænser. Med udgangspunkt i sin store passion for klippeklatring er han rejst ud i verden for at udfordre nogle af verdens mest spektakulære klatreruter. Blandt andet har han klatret på flere hundrede meter høje lodrette klippevægge i Gorges du Verdon, Frankrig og ikke mindst nationalparken Yosemite, Californien. Alt sammen for at undersøge hjernens evne til at forandre sig, og hvordan man kan træne sig i at imødegå selv det hårdeste pres fra sig selv og sine omgivelser med ro og kølig omtanke. Det er blevet til to dokumentarprogrammer: “Spiegelhauers kamp mod frygten”, som blev vist på TV2 i 2018.

Senest har Morten fulgt den danske bjergbestiger Jakob Urths forsøg på at nå toppen af Mount Everest uden brug af kunstig ilt. Det viste sig at blive en langt vanskeligere opgave end Morten havde forudset. Morten og Jakobs Everest ekspedition blev vist i to programmer på TV2 i 2019.

 

Morten fortæller åbenhjertigt og medrivende om at overvinde frygten for at falde, og falde igennem, og hvordan man kan nyde at overnatte 300 meter oppe på en klippevæg på et udspændt stykke lærred.

Hans Florine og jeg på en portaledge, 350 meter oppe ad El Capitan

Foredrag om Operation X:

Morten Spiegelhauer, frontfigur på TV2 programmet Operation X, har gennem snart 20 år gennemført flere hundrede konfrontationer med alt fra hundehandlere og hårde kriminelle til direktører og ministre. Han har måttet mobilisere sit personlige mod hver gang, og han har efterhånden en vis øvelse i at bevare fokus under pres. Det har han i den grad brug for.
For Morten har ofte været nødt til at overskride sine egne grænser i forbindelse med arbejdet på Operation X. Og desværre er det også gået ud over privatlivet. Han har skulle forholde sig til dødstrusler og har i en periode måttet gå under jorden med familien. Men det har ikke afholdt ham fra at fortsætte som vært på det afslørende tv-program. Morten Spiegelhauer gennem årene samlet en række værktøjer og konkrete strategier sammen, som hjælper ham med at træde over ubehagelige grænser men også hjælper ham med at bevare det gode humør og sin store glæde ved det undersøgende journalistiske arbejde.

Hør Spiegelhauers personlige historie og få et godt grin når han åbner sit personlige videoarkiv og præsenterer highlights fra snart 20 år i prime time på TV2.

Modige beslutninger er et fundament…
– Giv slip på frygten og træf de rigtige beslutninger. Modige beslutninger er fundamentet for at håndtere vanskelige situationer i livet, uanset om det er i privatlivet eller i jobbet. Jo højere ambitioner du har, jo større er risikoen for at din beslutning får store konsekvenser, uanset om du fejler eller om du har succes.

Foredrag og workshop kan bookes ved kontakt til Morten Spiegelhauer, hvor du også kan få svar på eventuelle spørgsmål.